fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Александър Николов завърши 56-ти на 50 м кроул на световното

[:bg]

Снимка-Личен архив: Варненецът Александър Николов (вторият от дясно на ляно) бе сред най-върлите фенове на осмия в света на 200 м бътерфлай Антъни Иванов. Сашо и съотборниците му от националния тим на България развяваха родния трикольор на трибуните и се радваха искрено на успеха на Антъни.

***

Варненецът Александър Николов се класира на 56-то място в дисциплината 50 м свободен стил на световното първенство по плуване в Будапеща. Състезателят на ПСК „Черно море” спря хронометрите на 23,08 сек.

По-рано възпитаникът на треньора Никола Петров се класира на 46-та позиция в най-популярната индивидуална плувна дисциплина – 100 м свободен стил. Той даде седмо време в своята серия.

Забележително е, че варненецът успя да преодолее магичната граница под петдесет секунди и на световното, регистрирайки време 49,99 сек. И на практика затвърди слизането си под 50 сек. Само преди месец на държавното лично отборно първенство за мъже и жени в София най-бързият българин спря хронометрите на 49,53 сек. Това постижение на плувеца на Никола Петров му отреди нов национален рекорд и го прати в историята. Сашо стана първият българин, преплувал кралската дисциплина под петдесет секунди.

В шестия ден от провеждащото се световно първенство в Будапеща освен от Александър Николов, българската делегация бе представена от Антъни Иванов и Габриела Георгиева.

Габриела Георгиева плува в дисциплината 200 м гръб и завърши на 28-мо място с време 2,18.69 мин. Осмият в света на 200 м бътерфлай Антъни Иванов плува и на 100 м същата дисциплина. Той постигна резултат 53,66 сек., което му отреди 41-во място. След тези изяви участието на БГ отбора на шампионата на планетата приключи. Най-яркото постижение бе дело на Антъни Иванов, който постигна великолепен успех, класирайки се осми сред световния елит.

 [:]