fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Александър Николов с нов рекорд на Световната купа в Берлин

[:bg]Плувецът завърши сезона с две поправки в кралската дисциплина

Плувецът на шампиона на България ПСК „Черно море” – Александър Николов, постави нов национален рекорд по време на Световната купа по плуване в Берлин. Успехът за варненеца дойде в кралската дисциплина 100 м свободен стил на 25-метров басейн, където той спря хронометрите на 48,76 сек.

Постижението в Германия бе отличен финал на състезателния сезон за възпитаника на треньора Никола Петров. Николов има в актива си две поправки на национални рекорди на 100 м свободен стил – както на 25, така и на 50-метров басейн.

„Не бях се състезавал на 25-метров басейн от края на 2015 г. Затова не знаех какво да очаквам като резултат. Доволен съм, че успях да подобря времето си и поставих национален рекорд. Много съжалявам, че останах на 15 стотни от норматива за европейското”, коментира от Берлин Николов. Личният му треньор и главен наставник на ПСК „Черно море” Никола Петров сподели, че въпреки регистрираното постижение, е очаквал в Берлин плувецът да покрие норматив за европейско.

„Лошото е, че няма време за покриване на норматива – имам предвид, че не е удобно спрямо подготовката ни. Трябва да се помисли над това и от страна на ръководството на федерацията по плуване. Да се постигне разумно решение, което ще гарантира постигане на върхови резултати, тогава, когато трябва, а не да се опитваме да поддържаме форма в продължение на месеци”, категоричен е Никола Петров. Той благодари за подкрепата на всички почитатели на БГ плуването, които са подкрепяли Александър Николов, както по време на световното в Будапеща, така и на Световната купа в Берлин.[:]