fbpx Skip to main content

Авторитетният американски сайт SwimSwam сочи състезателя на ПСК „Черно море“ сред фаворитите за влизане в осмицата на 200 м бътерфлай на олимпиадата в Токио.

На 22 години Антъни Иванов е най-опитният в младата ни плувна група в Токио. Единственият с два олимпийски норматива „А“, пише най-четеният специализиран БГ сайт bgswim.com.

Седем стотни го разделиха от бронзовия европейски медал на 200 м бътерфлай в Будапеща. И ако не беше избухването на Йосиф Миладинов в спортните среди и медиите акцентът щеше да бъде именно върху представянето на търновеца.

Със слизане под 1:55 сек. (1:54,50 мин.) преди затварянето на срока за покриване на олимпийски нормативи в средата на юни асът на американският университет Вирджиния Тех държеше седмия най-добър сезон за сезона и ако към този момент се провеждаха олимпийските игри влизаше на финал в Токио.

Авторитетният американски специализиран сайт SwimSwam го посочи сред фаворитите за влизане в осмицата. Бърза вода и късмет за повече!

Ще плува утре 26 юли в пети коридор на третата от петте серии.

Водач е старият му съперник от Унгария Тамаш Кендереши.

Антъни Иванов е явление в българското плуване. Не само заради рекордите и плуванията си, но и заради уникалната поредица, която поставя от 2015-а – всяка година да записва финал на голямо първенство.

Само Таня Богомилова го е правила. Това говори много за стабилността в прогресията на състезателя на варненския ПСК Черно море.

• 2015 г. В Сингапур Антъни е шести в света при юношите на 200 м бътерфлай. От наборите си обаче вторият най-добър. Останалите са с година две по-големи от него.

2016 г. в Ходмезьовашархей (Унг) е европейски вицешампион за юноши на 200 м бътерфлай. При дебюта си на континентално за мъже – в Лондон бе 9-и, на 40 стотни от финала. През сезона гледаше към Рио с покрит олимпийски норматив, но поради изискването на ФИНА да има участие на световно за мъже от нашите замина Александър Николов.

2017 г. При дебюта си на планетарно първенство при мъжете в Будапеща е финалист и осми. Два месеца по-късно е трети на планетарното за юноши в Индианаполис. Взе първия медал за мъжкото направление.

  • 2018 г. На европейското в Глазгоу отново е финалист, осми. В края на същата 2018-а бе осми в света на 25-метров басейн в Ханджоу (Кит).

    • 2019 г. На световното на голям в Южна Корея даде равно време с унгареца Тамаш Кендереши за влизане във финала. Загуби извънредното преплуване заради умората следствие на настинка, но практически преплуването си е финал.

 

  • 2020 г. – Локдаун, така че, серията на Антъни остава непрекъсната.

Източник: bgswim.com

25-07-2021 20:06 | Василен Димитров

Снимки: Делян Господинов, bgswim.com