fbpx Skip to main content

ПСК „Черно море“ ще бъде най-добрият отбор в България и тази година, убедена е Александра Русева. Състезателката от варненския тим е категорична, че, за да се поддържа летвата толкова високо години наред, са необходими отговорност и усърдна работа, както от страна на треньорите, така и от тази на плувците.

„Отборът ни ще постигне за четвърта година успех и ще бъде най-добрият плувен клуб у нас“, споделя Русева. Тя изрази надежда, че през новия сезон ще плува по-силно в сравнение с миналата година, когато не е тренирала пълноценно и това се е отразило на резултатите й.

„Винаги можеш да се усъвършенстваш повече в напълно всичко, ще наблегна най-вече над обръщанията и издръжливостта ми. През изтеклата година като точки и места имах и по-добри стартове, но най-важен бе този на 100 м делфин от лятото при старшата, когато станах трета“, признава плувкинята. И добавя, че освен усърдните тренировки, се надява и на известна доза късмет. На всеки старт Алекс носи за кадем в спортния сак симпатична малка стъкленица с пясък от Побитите камъни.