fbpx Skip to main content

Борислав Георгиев на 75 г. – когато призванието е голямата ти любов!

75 години навършва днес легендарният варненски треньор по плуване Борислав Георгиев. В такива дни обикновено всяка личност си прави равносметка за изминатия път. Борето със сигурност е направил неговата. А тя е достойна само и единствено за адмирации и заслужено признание!
Може би на пръсти се броят у нас личностите, свързани с плуването, които могат да се похвалят с подобно завидно дълголетие в любимия спорт. И със следата, която оставят след себе си.
Борислав Георгиев се потапя за първи път в басейна преди 63 години и днес може спокойно да каже: Да, за мен плуването не е само съдба. То е призвание, професия, любов, отдаденост. То е и хоби. Хоби, подчинило на спорта всичко онова, което през годините Борислав Георгиев е дал и като състезател, и като треньор.
Шампион и рекордьор на България, носител на почетното звание Майстор на спорта, избиран за най-добър треньор на Варна, носител на сребърен почетен знак с лента за изключителни заслуги към Варна в областта на спорта, в продължение на 35 години до 2016-а той е старши треньор в любимия си клуб „Черно море“, за който признава, че го е създал и изградил като личност.
Създал редица утвърдени български плувци, днес със същите умения и страст Борислав Георгиев продължава да вдъхва любов към плуването и на децата, които за първи път влизат в басейна. Учи ги да бъдат отдадени на спорта, целенасочени, дисциплинирани и никога да не спират да мечтаят – за постижения, титли, рекорди.
Бъди здрав и честит, тренер!