fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Виктор Николов от „Черно море“ взе злато на балканиада и евроквота

[:bg]viki1

Шампионска титла и евроквота спечели състезателят на ПСК „Черно море“ Виктор Николов на балканиадата по плуване за младежи и девойки във Волос, Гърция. Възпитаникът на главния треньор на варненския клуб Никола Петров донесе двойна радост на ръководството. Талантът стана балкански шампион в дисциплината 100 м бътерфлай.

viki2

Николов спря хронометрите на 55,70 сек., като по този начин покри норматива за европейското първенство за младежи в Унгария през юли. Така той стана вторият състезател от ПСК „Черно море“, който ще атакува евротитла – съотборничката му Павлина Тодорова се сдоби с виза за шампионата на Стария континент по време на престижния международен турнир Multinations.

Треньорът на „Черно море“ Никола Петров, който в момента е в Солун, където се провежда „Гран при“, изрази бурно радостта си в социалните мрежи и поздрави Виктор Николов, като сподели, че няма търпение европейска квота да спечели и Тихомир Тодоров.

В Солун, където в момента тече турнирът „Неовия Гран При“, са 19 български плувци. Състезанието дава уникален шанс на спортистите да покрият норматив за олимпиадата в Рио де Жанейро. Сред тях е и най-добрият плувец на ПСК „Черно море“ Александър Николов. БГ тимът в южната ни съседка е предвождан от треньорите – Кристиян Минковски, Олга Иванова, Гергана Гинева, Янчо Стойчев, варненецът Никола Петров, Любомир Ценков, Божидар Граматиков и Димитър Виденов. 

На балканиадата във Волос пък за медали се борят общо 13 родни плувци. Там тимът ни предвождат председателят на родната федерацията Георги Аврамчев и треньорите Ботко Трендафилов и Валентин Митрев.

 [:]