fbpx Skip to main content

Плувци от 39 клуба от Великобритания, Германия, Турция и България ще спорят за награден фонд от 15 800 лв. по време на турнира Black Sea Cup. Шестото издание на състезанието, чийто организатор е плувният шампион на България – ПСК „Черно море”, с подкрепата на община Варна, ще се проведе на комплекс „Приморски” във Варна от 2 до 4 юни.
Първите стартове са на 2 юни, петък от 18 ч в дисциплините 800 м свободен стил, жени и 1500 м свободен стил, мъже. По програма официалното откриване ще бъде в събота от 17,15 ч.

И тази година Black Sea Cup ще се проведе по всички правила на FINA, под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Главен съдия на турнира е Вили Цеков. Участниците ще се състезават в отворена система, а класирането ще бъде по възрастови групи и пол.
Петимата най-добри при мъжете и жените, според точките на ФИНА, ще получат парични и специални награди: 1 място – 3000 лв., 2 място – 1500 лв., 3 място – 800 лв., 4 място – 400 лв., 5 място – 200 лв.
С парична награда и специален приз ще бъдат отличени и най-добрите български състезатели – мъж и жена – 1000 лв., както и треньорите на най-добрите плувци в двата пола.
В 5-ото издание на турнира победители станаха Екатерина Аврамова (Ealing, Великобритания) и Лъчезар Шумков („Спринт”). Миналото лято в Black Sea Cup се конкурираха рекорден брой плувци – над 400, а изявите им аплодира многолюдна публика.