fbpx Skip to main content

Главният треньор на „Черно море“ Никола Петров:

 

Състезанието в Бургас бе едно от най-успешните за клуба ни през последните години!

 

Организацията на турнира Burgas Swimming Open беше много добра. Плуваха над 700 участника, но всичко бе много подредено. Не се усещаха напрежение и натовареност. Състезателните полудни приключваха бързо.

За ПСК „Черно море“ това бе едно от най-успешните състезания през последните години – и като цялостно представяне, и като индивидуалности! Във всички възрастови групи плувахме много силно. И това е видно от броя на спечелените медали – общо 60!

„Този турнир беше последното генерално контролно преди предстоящия държавен личен отборен шампионат през ноември, който е за всички възрасти, без деца. Именно в Бургас трябваше да сверим часовници и да проверим докъде сме стигнали, какво е нивото ни.

Изненадам съм изключително приятно от това, че всички плуваха на върха на възможностите си. Много съм доволен и от отношението, и от държанието, което демонстрираха. Участвахме с 50 състезатели – всички се държаха като отбор и резултатът е на лице – станахме отборен шампион и завоювахме 29 златни, 15 сребърни и 16 бронзови отличия.

Продължаваме да тренираме по обичайния начин. Надявам се времето да е добро за нас, да няма студени дни, защото плуваме на открит басейн. Пожелавам си всички състезатели и треньори да бъдат здрави! И плувците да продължават да дават на тренировките максимума от себе си.