fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Дениел Нанков от ПСК „Черно море” е лауреат на фондация „Димитър Бербатов”

Талантът от варненския клуб ПСК „Черно море” Дениел Нанков бе обявен за най-добър в област „Спорт” (I-IV клас) в България от фондация „Димитър Бербатов”. Треньор на Властелина на рекордите, както спортните специалисти наричат Дени заради невероятните постижения, които има и у нас, и зад граница, е един от най-добрите треньори в България Борислав Георгиев.
Фондация „Димитър Бербатов” отличи най-добрите от Клуб 2013 на „Успелите деца на България” в специално издание на “Шоуто на Слави” по БТВ. По време на предаването всички финалисти бяха представени със своите постижения през изминалата година. Целта на годишните награди „Успелите деца на България” е да отдаде дължимото на децата, спечелили с талант и труд призови отличия на различни конкурси през изтеклата година и да стимулира тяхното развитие.„Гордея се с тези деца и се радвам, че повече хора ще имат възможност да ги видят и също да се гордеят с тях”, сподели головото оръжие на „Монако” Димитър Бербатов.

Дени бе номиниран от Фондация „Димитър Бербатов“ за пет постижения, които е извоювал през 2013 г. Той впечатлява с пет национални рекорда, записани на международния турнир „Св. Никола“ в Сърбия. В Ниш нашето момче чупи пет рекорда – на 50 м свободен стил и бътерфлай, безапелационен е на 200 м съчетано плуване и свободен стил, както и на 100 м свободен стил. Журито е впечатлено и от още едно допълнително постижение на варненеца – той има записан национален рекорд в щафетата 4Х50 м свободен стил на ДЛОП „Весел делфин“.
Гордостта на ПСК „Черно море“ Дениел Нанков е спечелил 28 медала само за 2013 г.- от тях 20 са златни, сребърните са 5, а три са бронзови. През този период Дени е подобрил 11 пъти официални национални рекорди на България. Успехите не спират да валят и през 2014 г. По време на ДЛОП „Весел делфин“ суперплувецът завоюва 7 шампионски титли и подобри 4 национални рекорда.
В „Шоуто на Слави” лауреатът на фондация „Димитър Бербатов” сподели, че успехите, които е извоювал до момента, са постигнати с много труд. Родителите на Дениел Нанков са невероятно щастливи, че синът им е най-добър сред връстниците си в България. „След този успех летвата пред Дени ще бъде вдигната още по-високо. Непрестанно му повтаряме това, за да го стимулираме да изкачва още по-високи върхове”, казват те.