fbpx Skip to main content

Асът на плувния шампион на България ПСК „Черно море” – Дениел Нанков, е номиниран за „Най-добър млад спортист за 2022 г.”. Организатор на престижната церемония е Viasport.bg. Златната десетка при младите ще бъде наградена на 14 януари в София.
Домакин на церемонията за втора поредна година е Театралната зала на ЧСУ „Свети Георги“ в столицата. За първи път тържеството ще се проведе със съдействието на Български спортен тотализатор.
Най-добрите млади спортисти, отбор и треньор № 1 при подрастващите на България за 2022 г. ще бъдат излъчени след гласуване в анкета до спортните журналисти в България.

Победителят в допитването ще бъде награден с ваучер за уикенд почивка за двама в Сапарева баня, както и с едногодишна карта за фитнес тренировки.
Излъченият за най-добър треньор при подрастващите по традиция ще получи картина от пловдивската художничка Неда Начева. С бонус ще бъде отличен и обявеният за отбор № 1 на годината при подрастващите.
За варненеца Дениел Нанков 2022-ра със сигурност ще е знаменателна в живота му! През изминалата година най-бързият българин на малък басейн, диамантът в огърлицата от таланти на плувния шампион на България ПСК „Черно мое”, стана част от третия най-стар университет в Америка – Йейл юнивърсити. Негов личен треньор е Никола Петров.

Варненецът с ангелска визия и великанска доза талант, лауреат на фондация „Димитър Бербатов”, завърши с отличие Математическата гимназия в морската столица. И вече действа с извънземна скорост не само в плуването, а и в най-престижните академични среди на Щатите.
През 2022 г. на шампионата на планетата по плуване на 25-метров басейн в Мелбърн състезателят на треньора Никола Петров направи две поправки на националния рекорд в кралската дисциплина 100 м свободен стил. И го сведе до 47,30 секунди. Дени беше част и от щафетата на 4 х 200 м свободен стил, която регистрира две поправки на националния рекорд и за първи път в историята България имаше квартет на такъв форум!
През изминалата година Нанков записа участие и на световно по плуване в Будапеща на 50-метров басейн, както и на европейско първенство в Рим.

Автор: Десимира ТОНЧЕВА