fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Ева Вълева е победител в онлайн анкетата за „Спортист на Варна”

[:bg]

Талантливата състезателка на ПСК „Черно море” Ева Вълева е победител в онлайн анкетата на традиционния конкурс „Спортист на Варна” за месец февруари. Личен треньор на плувкинята е Антон Гиляревский. На тържествена церемония в Радио Варна вчера Вълева получи статуетка и почетна грамота.

Възпитаничката на Гиляревский заслужи това признание заради успешното си представяне на силния международен турнир „Пирин“ в Благоевград. Там варненката завоюва 4 златни медала в дисциплините 100 м бътерфлай, 100, 200 и 400 м свободен стил. Състезателката на ПСК „Черно море” ликува и с вицешампионски трофей в щафетата 4Х50 м съчетано плуване. Квартетът плува в състав – Вълева, Росина Тодорова, Тея Николова и Азра Янък.

В Благоевград Ева Вълева бе наградена и с купа за най-добро представяне за своята възраст.

„Дължа успехите на своя треньор Антон Гиляревский. Благодаря му за перфектната подготовка”, каза по време на церемонията по награждаването в Радио Варна Вълева. Тя сподели, че любмият й стил в плуването е свободният. И изрази надежда за силно представяне на предстоящия държавен шампионат през лятото.

Личният треньор на Вълева Антон Гиляревский я поздрави за наградата и заяви: „Радвам се за успехите на Ева. Безспорно тя е голям талант. Убеден съм, че с усърдни тренировки за в бъдеще ще разгърне още повече своя потенциал и ще трупа много нови успехи“.

Победител за месец февруари в традиционната анкета „Спортист на Варна” е Елена Георгиева от СК „Ч.море Атлетик“.Треньор на лекоатлетката е Иванка Тихова.

За отбор на месеца безапелационно на първо място бе посочен тимът по лека атлетика на „Евър“. Състезателите спечелиха 17 медала, като покриха два норматива за европейско и други два за балканско първенство. Техни треньори са Цонка Господинова и Крум Крумов.

№1 на варненското спортно училище е лекоатлетката Силвия Георгиева.

Статуетките на победителите връчи директорът на общинската дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров.[:]