fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Наградиха „Черно море“ с приза „Отбор на Варна“ за 2015 г.


Отборът на ПСК „Черно море“ получи приза „Отбор на Варна“ за 2015 г. в индивидуалните спортове по време на тържествената церемония за обявяване на спортист №1 на морската столица.
Варненци получиха това признание заради второто място, което отборът заема в комплексно класиране за Купа „България”. Те са спечелили нови133 медала – 37 златни, 51 сребърни и 45 бронзови.
По време на церемонията за най-успели спортисти във Варна през отиващата си година бе награден и Александър Николов. Суперталантът, който се готви под ръководството на треньора Никола Петров, завърши на 56-то място в дисциплината 100 м свободен стил на световното в Казан,Русия. Там Николов плува рамо до рамо със световноизвестни плувци. Той има всички шансове да сбъдне мечтата си догодина- олимпийско участие. Отбор на Варна в колективните спортове е футболният „Черно море”. Командата на Никола Спасов спечели Купата на България и Суперкупата на страната.
Призът „Спортист на Варна“ бе присъден на каратиста Захари Дамянов от СК „Ичи Геки“. Ученикът на шихан Емил Костов ликува с шампионска титла на световното по карате киокушин в Япония без категории, което е еквивалент на олимпиада в бойните спортове. Захари е вицешампион на европейското на категории в Берлин, Германия.