fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Никола Петров, главен треньор в ПСК „Черно море”: По-трудно е да останеш на върха, отколкото да го стигнеш

[:bg]

Да стигнеш до първото място е значително по-лесно, отколкото да го задържиш. Затова успехът ни е по-ценен сега, коментира главният треньор на плувния шампион на България ПСК „Черно море” – Никола Петров. За втора поредна година варненци са комплексни шампиони на страната за всички възрасти.

Черноморци оглавяват годишната класация на Българска федерация по плувни спортове с актив от 3045,20 т. В класацията участват 63 клуба от цяла България.

Клубното ръководство на „Черно море” поставя летвата нависоко и през 2018 г. „Ще се стремим да подобрм онези компоненти, които са ни куцали до момента – имаме място за развитие и занапред”, заяви Никола Петров. И анонсира, че отборът ще се подготвя основно за предстоящото европейско първенство по плуване за юноши. „Разбира се, предстоят и силни международни турнири, както и балканиади”, добави наставникът. Той е категоричен, че новоизграденият олимпийски център по плуване във Варна трябва да работи по различен начин от този до момента: „задачата на това звено е да даде възможност на талантливи плувци, на децата, които имат желание, да развият потенциала си до 100 %.”.

Главният треньор на шампиона в българското плуване е откровен, че няма конкретна формула, която да бъде приложена, за да пребориш конкуренцията и да се задържиш на върха. Според Никола Петров всичко е съвкупност от персонални качества и силно желание и мотивация, за да вървиш в определена посока. „Разбира се, целият този процес е съпроводен с редица лишения”, обобщи наставникът.[:]