fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Никола Петров, главен треньор на шампиона на България ПСК „Черно море”: Ако всичко върви по план, ще дублираме успехите от летния сезон

[:bg]

Ако всичко върви по план, съм убеден, че клубът ще успее да дублира постигнатите успехи от първия етап на шампионата и през есенно-зимния дял. Това заяви главният треньор на шампиона на България по плуване ПСК „Черно море” Никола Петров. Отборът стартира подготовката си за новия сезон след кратка пауза.

Черноморци изпратиха изключително успешен сезон с блестяща равносметка – 4 отборни титли и един вицешампионски трофей в различните възрасти. Петров окачестви представянето на тима като много силно и сподели, че

постиженията са показателни за качеството на работата в клуба.

„Летният сезон премина отлично, разбира се с някои пропуски, които ще се постараем да изгладим и очакваме с нетърпение състезанията на 25-метров басейн”, добави главният треньор на шампионите.

Петров, който е личен наставник на първия българин, преплувал 100 м свободен стил под 50 сек. – Александър Николов, каза още, че на този етап няма яснота на какви състезания ще се явява възпитаникът му.

Николов се цели в покриване на норматив за европейско първенство:

„Все още има въпросителни, които стоят пред нас и ситуацията е сложна”. След участието на Николов на световното в Будапеща треньорът му изрази становище, че е невъзможно един състезател да бъде във върхова форма в рамките на 4 седмици, както и това, че са необходими промени на ниво федерация, за да се постигат по-високи резултати. „В нашата реалност липсват доста неща от страна на подготовка и смятам, че това което постигаме, граничи с фантастика”, каза Петров.

На старта на подготовката на клуба треньорът на варненци анонсира, че ПСК „Черно море” ще участва във всички състезания от вътрешния календар на федерацията, както и в няколко силни международни турнира.

 

 

 

 

 

 

 [:]