fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Никола Петров: Очаквам достойно представяне на европейското по плуване в Хелзинки

[:bg]

Отиваме на европейското с надеждата за достойно представяне. Подготовката върви по план. Това заяви главният треньор на плувния шампион на България ПСК „Черно море” – Никола Петров в навечерието на предстоящия форум във Финландия. От 4 до 8 юли в Хелзинки ще се проведе европейско първенство по плуване за младежи и девойки.

От варненския клуб на шампионата на Стария континент ще участват двама състезатели – Тихомир Тодоров (личен треньор Никола Петров) и Калина Николаева (личен треньор Антон Гиляревский). Европейското стартира непосредствено след приключването на Държавното лично отборно първенство по плуване за мъже и жени в София. Състезанието е от 28 юни до 1 юли.

„Основната цел е да сме живи и здрави докато свърши състезанието, а ако е рекъл Господ, и резултатите ще са добри! От нас се иска да плуваме бързо, останалото идва след това”, коментира старши треньорът на черноморци Никола Петров.Той пожела успех на всички БГ участници в предстоящите международни състезания по плуване.

На еврошампионата в Хелнизки варненецът Тихомир Тодоров, който е ученик в ССУ „Георги Бенковски”, ще атакува медали в дисциплините 50,100 и 200 м бътерфлай. Съотборничката му Калина Николаева ще плува на 100 и 200 м делфин, на 200 м съчетано, както и на 200 м гръб.

И двамата състезатели тренират при перфектни условия на Плувен комплекс „Приморски”, използват и прекрасната база на СОК „Камчия”.

Възпитаничката на Антон Гиляревский Калина Николаева заяви, че целите, които си поставя за предстоящото европейско, са подобряване на личните й постижения и разбира се, класиране на възможно най-предни позиции.  Тихомир Тодоров също изрази надежда за добро представяне във Финландия.

 [:]