fbpx Skip to main content

ДЕСИМИРА ТОНЧЕВА

Щастливи сме! Бронзовият медал, който Максим Манолов спечели на 50 м бруст на европейското по плуване за юноши в Литва е голяма победа за него, за мен като негов треньор, и, разбира се, за ПСК „Черно море”! Това сподели пред клубния сайт swimming.bg развълнуваният треньор на варненеца – Никола Петров.

Във Вилнюс, Литва Манолов спечели бронз на 50 м бруст, като закова хронометрите на 27,89 сек.

„Може би защото годината е олимпийска, европейското в Литва е изключително силно! Винаги в олимпийска година и младежите показват страшно силни резултати. Макси има да плува още 100 и 200 м бруст и евентуално в неделя ще се състезава на смесена щафета 4 х 100 м. Медалът е много ценен – той е от състезание от толкова висок ранг! Радваме се и сме здраво стъпили на земята”, коментира Никола Петров.

Той съпреживя успеха на Манолов заедно с него в Литва. И окачестви плуването му на 50 м бруст като изключително емоционално.

„Според мен това беше оптималното, което Максим можеше да постигне. Имаше грешки, които допусна на полуфинала. След това успя да се концентрира и да ги поправи и съответно си подобри личното постижение. Беше му достатъчно, за да се класира на трето място. Надявам се докрая на състезанието да се представим по най-добрия начин”, обобщи Петров.