fbpx Skip to main content

Щастлив съм, че спечелихме медали на силния международен турнир Multinations в Кипър, който беше равносилен на половин европейско. Това коментира главният треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров. В Лимасол той, заедно с Николай Вакареев и Петър Стойчев, бе водач на националния отбор на България, който взе участие в състезанието.

Надпреварата бе за мъже на 17-18 години и жени на 16-17 и бе на открит 50-метров басейн. България частва с 12 състезатели (7 юноши и 5 девойки). Спечелихме 4 титли и общо 7 отличия.

„Познавам прекрасно басейна, на който се проведе турнирът. Чудесна база край морето. Този път обаче лошите метеорологични условия възпрепятстваха пълноценното представяне на плувците. Имаше много силен вятър откъм морето и това затрудни състезателите в опита им за постигане на върхови резултати. Въпреки това всички плувци от нашия отбор дадоха максимума от себе си“, заяви Петров.

И уточни, че черноморци ся спечелили няколко медала. Максим Манолов е сребърен на 100 м бруст. Самуил Данаилов е бронзов с щафетата на 4 х 100 м свободен стил. На смесената щафета – 4 х 100 м Максим Манолов и Валентин Филипов имат бронзови призове.

„На Multinations участваха силни плувци от 15 държави от цяла Европа. Турнирът бе равностоен на половин европейско! Поздравявам всички за постигнатите резултати“, обобщи Петров.