fbpx Skip to main content

Дай Боже, всичко да се развие по мечтания от нас начин и да класираме поне един плувец на олимпийските игри. Моето верую е да не прибързвам да говоря за успехите, докато не се случат.

Завършваме като шампиони на България във всички възрасти. Това е стандарт, който гоним вече всяка година и се опитваме да го поддържаме.
В професионално отношение целият екип на клуба, с организацията, която сме изградили – винаги среща различни трудности през годината, но успяваме с общи усилия да поддържаме нивото високо.

Условията, при които работим, със сигурност не са най-добрите – това е цел №1 за Новата година. Да събудим внимание в новото ръководство на Община Варна да подобри условията за тренировки на плувния спорт в морската столица. Убеден съм, че направим ли го, резултатите ни ще станат още по-добри. Имам предвид – да бъдем разпознаваеми и на европейската, и на световната сцена. Именно това целим занапред.

Тази година имахме няколко нови плувци, които взеха участие в международния календар на федерацията – плуваха на европейски първенства. Виждам, че от младото поколение в клуба има прекрасни попълнения с потенциал, който може да бъде развит в бъдеще. В младите е нашата надежда. Надявам се да бъдем живи и здрави, всички, които работим, и да си гоним целите.

От клуб „Астери” в ПСК „Черно море” през 2023 г. дойдоха няколко състезатели от различни възрастови групи. Дойдоха и други деца – от Пловдив. Всички те виждат как се развива нашият клуб и имат желание да постигат успехи заедно с нас. Никога не съм върнал нито едно дете, което има желание да се развива, независимо какви възможности има и до какво ниво е стигнало в момента. Целта на нашия треньорски екип е да дадем възможност на децата да достигнат тавана на възможностите си. Да развият върховия си потенциал.

След Нова година възстановяваме тренировъчния процес, за да разширим базата, на която сме стъпили. Първото ни състезание е през февруари в Бургас. След това през март е отборният шампионат, а после предстои „Мултинейшън” в намалото на април. Предстои и европейско първенство по плуване за юноши и мъже. И, разбира се, олимпийските игри. Дай Боже, всичко да се развие по мечтания от нас начин и да класираме поне един плувец на олимпийските игри.