fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Никола Петров: Успехите на клуба се дължат на перфектния екип

[:bg]

Успехите в клуба идват от това, че има създаден прекрасен екип. Разбирателството между всички треньори е много добро. Това заяви главният наставник на ПСК „Черно море“ Никола Петров по време на церемонията по награждаване за най-добри отбор и състезател във Варна за месец декември 2017 г. Събитието се проведе в Юнашкия салон. Наградата на комплексния шампион на България по плуване получи именно Петров.

Спортист на Варна за декември е Василики Кадоглу.

Статуетките на победителите връчи шефът на дирекция „Спорт“ при община Варна Кристиан Димитров.

Вече втора поредна година „Черно море“ е комплексен шампион на България – доминираме във всяка една от възрастите. Има само едно състезание, в което не успяхме да станем първи, но това е стимул за настоящата година“, коментира главният треньор на варненци Никола Петров по време на церемонията.

В момента в клуба тренират около 200 деца под ръководството на 7 треньора.

„Интересът към плуването във Варна е огромен. Особено тази година, когато морската столица бе домакин на шампионата за мъже и жени. Гледахме състезание с невероятни за нашите стандарти резултати. За мен това беше много приятна изненада. Не съм предполагал дори, че може да се случи. Искрено се надявам оттук нататък по същия начин да се развиват състезанията, защото колкото повече конкуренция имаме, толкова по-добре за нас“, добави Петров.

Той каза още, че като цяло в България през последните няколко години плуването става все по-разпознаваем спорт – много по-интересен за деца и родители. Според Петров голяма заслуга за това имат и невероятните успехи на Антъни Иванов на международната сцена.

„Антъни се класира осми на световното по плуване -това помага изключително много за популяризирането на нашия спорт. Децата го виждат, докосват се до него. И плуването става все по-интересен спорт“, категоричен е плувният специалист.

Никола Петров заяви, че през 2018 г. на клубно ниво основните насоки, по които ще работи тимът,е подобряване и оптимизиране на подготовката и разбира се, атакуване на трета поред отборна шампионска титла.

„Ако излезем извън пределите на България – предстоят ни множе ство международни турнири – „Мултинейшън“ и „Комен къп“ – това са изключително силни състезания за младежи и девойки. Предстоят и балкански игри в Босна и Херцеговина, както и силно европейско първенство за младежи. През октомври са младежките олимпийски игри и се надявам, че ще успеем да се класираме“, заключи Петров.[:]