fbpx Skip to main content

С активното съдействие на общинския съветник от ПП Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и председател на Правната комисия в ОбС – Варна – Христо Атанасов, постига плеада от успехи плувният шампион на България ПСК „Черно море“.

Атанасов e член на Управителния съвет на клуба и бе в основата на организацията на силния международен турнир по плуване Black Sea Cup, който се проведе това лято на плувен комплекс „Приморски“ във Варна. Събитието с рекорден награден фонд – 20 500 лв., бе квалификация за олимпиадата в Токио през 2020 г. Организатори на международната проява, която се проведе в рамките на инициативата „Варна – Европейски град на спорта – 2019 г.“, бяха община Варна, БФПС и ПСК „Черно море“.

Плувните специалисти окачествиха организацията на турнира като перфектна. Голям дял за това има именно Христо Атанасов, който е общински съветник и в този, и в предходния местен парламент. „Като основен и успешен спорт плуването е приоритет за общинската политика. ПСК „Черно море“ може да разчита на пълна подкрепа и съдействие от община Варна – логистично и финансово. Турнирът е прекрасно начинание, което трябва да се превърне в традиция под егидата на общината. За успешното развитие на всеки един отбор в България трябва да се работи през целия мандат на Общинския съвет, а не единствено по време на предизборни кампании“, категоричен е Атанасов, който е бивш плувец на ПСК „Черно море“. С неговото съдействие в организацията на 79-ия плувен маратон Галата – Варна за първи път в историята плувците бяха превозени от Морска гара до Галата не с кораби, а с автобуси на „Градски транспорт“ ЕАД. Идеята на организаторите е това да се превърне в традиция.

Христо Атанасов добави, че ще продължи да работи за успешното развитие на клуба – както през последните години, откакто е в УС на ПСК „Черно море“.