fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Одобриха България за „Мултинейшън къп” през 2016 г.

България ще бъде домакин на популярния турнир по плуване „Мултинейшън къп”, стана ясно по време на конгреса на Европейската федерация по плувни спортове (ЛЕН) във Верона, Италия. Страната ни ще събере елитът в плуването при младежите и девойките през 2016 г. На конгреса във Верона България бе представена от Таня Богомилова. На форума бе обявено, че европейското първенство по плуване в 25-метров басейн ще се проведе в Хезлия, Израел от 2 до 6 декември 2015 г. Шампионатът на Стария континент при юношите и девойките е обединен с европейските младежки олимпийски игри, чийто домакин е азербайджанската столица Баку.
Европейското по плувен маратон за юноши и девойки ще е в Тенеро, Швейцария от 10 до 12 юли 2015 г. Във Верона бяха определени и домакините на балканското първенство, както и на „Комен Къп“ и „Мултинейшън“. Балканиадата по плуване догодина ще е в Румъния на 25 и 26 април. Северната ни съседка няма да приеме надпреварата по скокове във вода, тъй като не разполага с кула. Друг кандидат за момента няма.
Състезанията от календара на „Мултинейшън къп“ ще са на 28 и 29 март., съответно – в Португалия (младша възраст) и Израел (младежи и девойки).
Състезанията от календара на „Комен къп“ ще са както следва – плуване – 5-7 юли (Гърция) и скокове във вода – 17-19 юли (Египет). Все още не е излъчена страна домакин за надпреварата по синхронно плуване.