fbpx Skip to main content

Отборен трофей спечелиха плувците на ПСК „Черно море“ на държавното лично отборно първенство за юноши и девойки старша възраст. Треньори на шампионите са Никола Петров, Денислав Калчев и Антон Гиляревский.

След като миналата седмица варненци направиха фурор при младшата, успехът не закъсня и в по-горната възрастова група. Шампионатът се проведе на закрития 50-метров басейн в плувен комплекс „Диана“ в София“. Участие взеха 250 плувци от 45 родни клуба.

В генералното класиране черноморци са първи. При девойките се класираха втори, а при юношите – пети.

В първия ден от шампионата Александра Русева спечели бронзов медал в дисциплината 100 м бътерфлай. Клубната щафета в състав: Веско Стратев, Ефе-Джан Хюсмен, Илчо Терзиев и Дениел Нанков, зае трето място на почетната стълбичка на 4 х 100 м свободен стил.

Във втория ден от първенството при старшата дамската щафета на ПСК „Черно море“ ликува със злато. За успеха допринесоха – Александра Русева, Азра Янък, Мирела Дойкова и Стилина Иванова.

Божидара Орленко е шампионка на 50, 100 и 200 м бруст, както и на 200 м съчетано плуване. Мирела Дойкова спечели бронзово отличие на 100 м гръб.

Постиженията на Божидара Орленко на 50 м бруст (33,70) от ДЛОП при старшата, както и това на 100 м бруст (1,14,47) от  държавния личен отборен шампионат по плуване в София на 1 юли, са покрити нормативи В за предстоящите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес.

В заключителния трети ден от състезанието Орленко заслужи вицешампионски трофей в дисциплината 50 м бътерфлай, а Азра Янък стана трета. Мирела Дойкова е златна на 200 м гръб. Квартетът на черноморци при представителките на нежния пол се окичи със злато в щафетата 4 х 200 м свободен стил. Шампионки са – Стилина Иванова, Божидара Орленко, Александра Русева и Мирела Дойкова.

„Състезанието беше тежко. Проведе се при много горещо време. В края на сезона и физически, и психически сме изморени. Децата дадоха всичко от себе си и благодарение на тях постигнахме този успех“, заяви главният треньор в клуба Никола Петров.

 

 

 

[:]