fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Отличиха ПСК „Черно море” със специален приз в класацията „Спортист на Варна”

Специална награда за силните изяви на състезателите от клуба през месец март спечели ПСК „Черно море” в традиционната анкета „Спортист на Варна”. На тържествена церемония, която се проведе в общината, призът получи зам.-председателят на ПСК „Черно море” Румяна Йосифова. Той й бе връчен от директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ Лилия Христова.
Спортните журналисти, които излъчват победителите в анкетата, отличиха черноморци за прекрасното им представяне на държавния шампионат за юноши и девойки старша възраст (14 медала-1 златен, 6 сребърни и 7 бронзови), за шестнайсетте отличия в държавното първенство за мъже, жени и младежи (– 3 златни, 6 сребърни и 7 бронзови), както и за успехите на плувния турнир „Цветница”, който се проведе преди дни в София. Там двама състезатели – Емилиян Еленков и Денислав Абаджиев, завоюваха пет отличия – две златни, едно сребърно и две бронзови.Отличените плувци от клуба във всички състезания са възпитаници на треньорите Борислав Георгиев и Никола Петров.
Организаторите на награждаването обръщат специално внимание и на това, че на държавното първенство за мъже, жени и младежи нежните грации на „Черно море“ обраха аплаузите на публиката, като счупиха клубен рекорд от 1989 г. в щафетата 4Х50 м свободен стил. Рекордьорките, които плуваха в състав Бояна Кирчева, Мина Славчева, Павлина Тодорова и Богослава Дянкова, спряха хронометрите на 1:49.43.
В мартенското издание на анкетата „Спортист на Варна” победител е състезателката по тенис на маса Таня Асенова от клуб „Комфорт“. Тя бе избрана за спортист на Варна. Асенова е шампион на България на сингъл и двойки – жени на държавното първенство, а главен треньор на клуба е Антон Радушев. За отбор на месеца бе определен хандбалният тим на „Локомотив“ (Варна), с треньор Никола Карастоянов. Железничарите спечелиха купата на България при мъжете.