fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Плувкини от Топ 10 на ПСК „Черно море” мечтаят да подобрят постиженията си през 2016 г.


Две очарователни водни грации са сред представителките на нежния пол, които са допринесли за високия точков актив на ПСК „Черно море” през отиващата си година. И двете състезателки от почетната десетка на отбора за 2015 г. – Павлина Тодорова и Рафаела Татарова, се готвят под ръководството на треньора Никола Петров.

През отиващата си година Павлина Тодорова е извоювала 2 златни, 4 сребърни и 5 бронзови медала при жените. Толкова са отличията й при девойките старша възраст. Съотборничката й Рафаела Татарова има 2 бронзови отличия при дамите, а във възрастта девойки младша е спечелила 2 златни, 4 сребърни и 5 бронзови приза.

Не пропуска да спомене, че е благодарна и на първия й треньор Васил Колесниченко, и на настоящия – Никола Петров, защото от тях се е научила да не се предава. Между ангажиментите в училище и тренировките не й остава много свободно време, но когато й се отдаде шанс, обича да гледа филми с приятели и да се разхожда сред природата.

Любимата й българска плувкиня е Нина Рангелова. В световен мащаб се възхищава и черпи вдъхновение от Юлия Ефимова и Ребека Сони, които плуват в любимия й стил, харесва много и Райън Лохте. Десетокласничката в математическата гимназия във Варна има 110 спечелени медала – голяма част от тях от републикански първенства, а останалите – от международни турнири и състезания по водно спасяване.
„Желая да усъвършенствам техниката и стила си, за да постигна мечтаните резултати”, споделя тя.

Съотборничката й Рафаела Татарова също е амбицирана да подобри постиженията си през Новата 2016 г. Ученичката в езиковата гимназия „Йоан Екзарх” има над 130 спечелени медала за „Черно море”. Според нея в плуването няма спортен шанс и успехите идват след много труд и постоянство. Не е фен на железните драстични диети, но се ограничава от вредните храни.

Най-силните й дисциплини са 100 м съчетано плуване и 50, 100 и 200 м гръб. На въпрос какво е необходимо, за да се изгради като състезател един плувец, отговаря, че е важно техническите детайли да бъдат отработвани максимално добре.

Пожелава си през Новата 2016 г. да бъде здрава, за да подобри личните си постижения.

„Доверявам се на 100 % на своя треньор Никола Петров. Той е изключително отдаден на работата си, плува заедно с нас – състезателите. Учи ни на дисциплина и има перфетна формула за мотивация на всеки един от нас”, искрена е Рафаела. През свободното си време обича да ходи на кино с приятели.

Любимите й БГ плувци са Нина Рангелова и съотборникът й Александър Николов, който участва на световно първенство. В световен мащаб идоли са й звездните Майкъл Фелпс, Сезар Сиело, Миси Франклин, Катинка Хошу и Сара Шьострьом.