fbpx Skip to main content
НОВИНИ

По проект на спортното министерство

[:bg]
ПСК „Черно море“ обучава да плуват безплатно деца от 7 до 9 г.
пл3
Снимки – Архив

Напълно безплатно обучение на деца стартира в началото на юни най-старият плувен клуб във Варна ПСК „Черно море“. Желаещите ще имат възможност да усвояват основни техники и тънкости чрез реализирането на проекта по програма на ММС „Научи се да плуваш”. Той е насочен към момичета и момчета от 7 до 9 г. от училище СОУ „Гео Милев“, както и към техни връстници, които живеят на територията на кметствата „Младост“ и „Владиславово“. Заниманията ще бъдат на басейн „Делфини“.
Идеята е клубът да съдейства за насърчаване развитието на спорта сред подрастващите, както и да допринесе за изпълнение на един от ключовите приоритети на спортното министрество – увеличаване броя на заниманията и включените в тях деца от училищата във Варна чрез предоставяне на квалифицирани спортни специалисти. Целта е чрез обучението да бъдат подобрени здравето и физическа дееспособност на децата, както и да се създадат предпоставки за последващи системни занимания.
От 1 юни до 30 септември треньорите Хриска Пейчева и Миглена Николова ще помагат на малките плувци да овладеят основните елементи в плувните стилове. Всяко дете ще участва в 40 занимания. По този начин спортните специалисти ще съдействат за подобряване физическата дееспособност на децата; укрепване на здравето им, закаляване и създаване на хигиенни навици; придобиване на първоначални знания за спазване на правила за безопасност при плуване; самопомощ и помощ при инциденти във водата.
Партньори на клуба при реализирането на проекта са общинското предприятие “Спорт Варна“, което предоставя спортна база за осъществяване на заниманията, и СОУ „Гео Милев“. Миналата година ПСК „Черно море“ отново реализира проект за обучение на деца от учебното заведение. Тогава безплатно бяха обучени да плуват 36 деца.
ПСК „Черно море“ е сред най-авторитетните спортни клубове в страната. През 2015 г. тимът стана вицешампион в крайното комплексно класиране на БФПС. Само за м.г. богатата клубна витрина бе обогатена с нови 249 медала – 70 златни, 93 сребърни и 88 бронзови.

пл1
пл2
Снимки – Архив[:]