fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море”с вицешампионски трофей на отборното в София

[:bg]

Вицешампионски трофей спечели ПСК „Черно море” на държавното отборно първенство за мъже и жени, което се проведе на закрития столичен басейн „Диана” в София. В надпреварата се конкурираха общо 519 състезатели от 45 клуба.

Варненци са втори с общ актив от 414,69 т., като преди тях е отборът на пловдивския „Спринт” – 444,01 т. Трети е другият варненски тим „Астери” – 414,45 т.

При представителките на нежния пол черноморки са първи. Те натрупаха общо 238,78 т. и оставиха конкурентките си от „Спринг” след тях (228,73 т.).При мъжете състезателите на „Черно море” заеха пето място с актив от 150,47 т.

Освен състезатели на български клубове, участие в състезанието взеха и двама плувци от Косово и Хърватия.

9 национални рекорда бяха подобрени по време на първия ден от шампионата.

При 14 годишните варненецът Валентин Чайков изплува 50 м бруст за 31.28 сек.

Калина Николаева постави два нови рекорда в дисциплините 200 м бътерфлай – 2:22.51 мин. и 400 м съчетано – 5:06.03 мин.

Още пет национални рекорда бяха подобрени по време на втория ден от надпреварата в столицата.

„Изключително съм доволен от постигнатото, тъй като в този състав се явяваме за първи път. Заложихме почти напълно на младите ни състезатели. Те пък от своя страна показаха изключителен потенциал и ни дават страхотни възможности за близкото бъдеще. Дойде време да подменим поколенията и сместа от опитни и млади състезатели е налице!”, коментира главният треньор на ПСК „Черно море” Никола Петров.

Наставникът отправи благодарност  към всички за положените старание и себераздаване в името на отбора: „Гледаме напред и очакваме новите предизвикателства.”

Главният треньор на плувния шампион на България анонсира, че предстои участие на Тихомир Тодоров в силния международен турнир по плуване „Мултинейшън”. Тодоров и Петров отпътуват тази седмица за Грац, Австрия. „Пожелавам успех на Тихомир и покриване на поставените нормативи и цели”, заключи Никола Петров.

 [:]