fbpx Skip to main content

Златен и два бронзови приза спечелиха състезателите на шампиона ПСК „Черно море“ на националното първенство по плуване на Белгия. В културната столицата на Фландрия – Антверпен, Дениел Нанков, Владислав Терзиев, Станимир Раев, Самуил Данаилов, Тея Николова и Росина Тодорова бяха предвождани от главния треньор на клуба Никола Петров .

 

В Града на великия художник Рубенс златен на 50 м гръб стана Владислав Терзиев. Той е бронзов на 400 м свободен стил. Съотборникът му Дениел Нанков се окичи с бронз на 50 м кроул.
За съжаление Дениел не успя да покрие норматив за световното в Будапеща на 100 м свободен стил.
„Очарован съм от всеки детайл в организацията при провеждането на шампионата! В България само може да си мечтаем за подобна спортна база и професионализъм, проявен от всички заети в комплекса“, коментира главният треньор на БГ шампиона Никола Петров.
Той каза още, че е доволен от представянето на своите плувци.
„Дениел не успя да изплува норматив. Това бе последният му старт по време на състезанието. Въпреки умората, която ни се натрупа в много голямо количество, плувците се раздадоха и плуваха на максимума от възможностите „, добави Петров.
След края на плувния шампионат варненци си направиха уникален кадър за спомен пред величествената сграда на железопътната гара в Антверпен. Зданието е изпълнено в еклектичен стил – с купол висок 75 м и 8 готически кули
Чакалнята прилича на дворцова обител. Импозантното здание е обявено за четвъртата най-красива сграда на планетата.