fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море” кани варненци на морски плувен уикенд

[:bg]Плувен маратон под мотото „1000 за 1000” организира през август шампионът на България ПСК „Черно море”. Идеята е в инициативата да се включат всички плуващи, семейства от Варна, гости на града, както и представители на различни компании, които обичат плувния спорт. Спортният форум се организира съвместно с община Варна. „1000 за 1000” е част от събитията, посветени на „Варна – Европейска младежка столица 2017” и няма състезателен характер.

Плувният празник ще се проведе на 5 август (събота), ден преди старта на 77-мото издание на най-стария маратон „Галата – Варна”, анонсира Надежда Парушева от УС на клуба. Началният час на събитието е 10 ч, а финалът – в 11,30 ч. Стартът ще бъде даден от Плувен комплекс „Приморски”. Дистанцията, която ще трябва да преплуват участниците в морето, е 1000 м.

„Желанието ни е да осигурим възможност в маратона да се включат всички, които обичат плуването. Целта е да мобилизираме хората да влязат в морето заедно, а тези, които са на брега и изчакват участниците да финишират, ще се забавляват с музикални изпълнения”, коментира Филип Ромбаут, член на УС на ПСК „Черно море”.

 [:]