fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море” спечели бронз отборно на държавното при старшата

[:bg]

старша2

Отборът на ПСК „Черно море” (Варна) спечели бронзова купа на държавното лично отборно първенство за юноши и девойки старша възраст – 15-16 г. на 50-метровия басейн „Диана“ в София. Варненци завършиха трети в комлексното класиране с актив от 182 т. Шампион е отборът на „Младост 91” (Пловдив) – 310 т., а вицешампионски трофей спечелиха плувците на столичния „Дамини” – 185 т.
В отборното подреждане при дамите представителките на ПСК „Черно море” завършиха трети, като събраха общо 117 т.
старша1
В първия ден от държавния личен отборен шампионат София Иванова от ПСК „Черно море” се окичи със сребро на 50 м свободен стил. Тя е сребърна и на 100 м бътерфлай. В същата дисциплина съотборникът й Тихомир Тодоров ликува със златен медал.
тихомир2
. Във втория ден от надпреварата Тодоров завърши трети на 50 м бруст и стана втори на 200 м съчетано плуване, а София Иванова е вицешампионка на 100 м свободен стил, както и на 200 м съчетано.
Клубната щафета на черноморци се пребори за бронзово отличие при дамите на 4Х100 м свободен стил, като за успеха допринесоха – София Иванова, Йоанна Стоименова, Никол Сиди и Рафаела Татарова. Талантливите варненки спечелиха бронз и на 4Х100 м съчетано. Медалистки са: Рафаела Татарова, Рени Христова, София Иванова и Йоанна Стоименова. Тихомир Тодоров продължи със силните си изяви и през третия ден от първенството, като стана шампион на 200 м бътерфлай и ликува с вицешампионски трофей в същата дисциплина, но на 50 м.
[:]