fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море“ спечели класацията за отбор на Варна

ПСК „Черно море” спечели класацията за отбор на Варна за месец юли. Блестящите плувци от клуба заслужиха това признание заради фантастичното си представяне на държавните лични отборни шампионати при мъжете, жените и младежите, както и при юношите и девойките старша възраст. Тържествената церемония по награждаването на победителите в анкетата „Спортист и отбор на Варна” се проведе в радио Варна.
Анкетата „Спортист и отбор на месеца” се организира от сдружението „Спортист на Варна”, сайтът www.narodensport.eu и радио Варна. Треньори на наградените спортисти от ПСК „Черно море” са Борислав Георгиев, Никола Петров и Васил Колесниченко.
Спортните журналисти във Варна, които по традиция гласуват в анкетата, подкрепиха категорично черноморци заради перфектните им изяви на държавното лично отборно първенство по плуване за юноши и девойки старша възраст, което се проведе на столичния басейн „Диана”. В София варненци завоюваха 23 отличия – 10 златни, 6 сребърни и 7 бронзови. В комплексното класиране те се подредиха трети с актив от 251 т.
На държавния шампионат при мъжете и дамите представителите на ПСК „Черно море” спечелиха 14 медала – 2 златни, 6 сребърни и 6 бронзови. В столицата варненки се класираха втори при нежния пол. В анкетата по традиция се коронясва и най-добре представил се спортист за изминалия месец. № 1 за юли е тенисистът на „Черно море – Елит” Пьотр Нестеров. На световното първенство по тенис за деца в Ла Бол (Франция) той спечели златен медал.