fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море“ стартира проект за обучение по плуване на деца


Проект по програма на Министерството на младежта и спорта, озаглавен „Спорт за децата в детските градини“, стартира с 45 малки ученици от ОДЗ „Ален мак“ ПСК „Черно море“. Да уважат децата на първия урок присъстваха регионалният експерт на ММС Кристиян Димитров, директорът на ОДЗ № 9 Ивелина Иванова и Румяна Йосифова – зам.-председател на ПСК”Черно море” Варна – изпълнител на поекта.

В продължение на 20 тренировъчни занятия, деца на 5 и 6 г., разделени в три групи, ще участват в ежедневни занимания, по време на които ще усвояват елементите на двата стила в плуването – кроул и гръб. Плувните уроци на малките ученици ще води специалистът Ирина Пахарска.

Целта на проекта е осъществяване на обучение по плуване – ранна начална подготовка на деца в специализирано детско заведение за подобряване здравето и физическата им дееспособност.

Идеята е да бъдат създадени предпоставки за последващи системни занимания. Най-важната цел беше постигната още на първия урок – радостта на децата от доставените приятни емоции при срещата с водата.