fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море“ събира родни таланти в плувния турнир „Пингвини“

[:bg]Талантливи плувци във възрастова група „Весел делфин” ще мерят сили във второто издание на плувния турнир „Пингвини“, чийто организатор е ПСК „Черно море“ (Варна). Състезанието, което ще се проведе на 30 януари (събота)на басейн ”Д-р Лазаров” в комплекс ”Приморски”, е със съдействието на община Варна – Дирекция „Спорт“ и ОП ”Спорт – Варна”.
Поканени са да вземат участие плувци от варненски клубове, заявка за участие са заявили и състезатели от Добрич и Силистра.
Надпреварата ще се проведе по правилата на БФПС с ръчно измерване, като за медали ще се борят момичета и момчета, родени 2005/2006 г. На практика тя ще бъде генерална репетиция за предстоящото държавно първенство в тази възраст, което е идния месец във Варна. Всеки състезател има право на участие в 4 дисциплини, както и в щафетите. За отборното класиране участват резултатите на първите четирима състезатели от клуб. Няма ограничения за брой участници от един отбор. Техническата конференция е насрочена за 8,30 ч. в деня на турнира на ПК ”Приморски” Таксата за участие е 10 лв. на дете. Всички призьори ще бъдат наградени с медали. Отборното класиране ще се формира по точките на ФИНА. Момчетата и момичетата с най-добрите резултати ще бъдат отличени с плакети.
Официалното откриване на второто издание на „Пингвини“ е от 9 ч на 30 януари, а началото на надпреварата ще бъде дадено петнадесет минути по-късно. По предварителна програма се предвижда преди обяд момчетата и момичетата да плуват в следните дисциплини – 50 м свободен стил, 100 м гръб, 100 м бътерфлай, както и 4х50 м смесена щафета. Следобед състезанието продължава от 16,15 ч, като претендентите за медали първо ще плуват 100 м свободен стил. След това момчетата и момичета ще се състезават и на 100 м бруст, 100 м съчетано плуване, както и на щафета – 4х50 м свободен стил.
[:]