fbpx Skip to main content

Плуването става негов любим спорт далеч преди да започне да тренира.Увлича се, когато наблюдава тренировките на по-голямата си сестра и скоро и той се записва на „Приморски”.
Самуил Андреев – едно от бисерчетата в огърлицата от таланти на шампиона ПСК „Черно море” се гордее, че е част от отбора на шампионите. И обогатява клубната витрина с медали. Негов личен треньор е Доротея Славкова.
„Помня, че първото състезание на сестра ми беше турнирът „Юлиян Русев”. Пет години по-късно за моя огромна радост аз също успях да спечеля медал на този турнир – златен, на 50 м гръб”, щастлив е Самуил. Любопитен детайл е, че първият медал на Самуил в плуването връчва лично кметът на Варна Иван Портних.

Ученикът в ОУ „Н. Й. Вапцаров” издава, че за първи път на басейна го завели майка му и сестра му. Първата му тренировка била именно под ръководството на бъдещия му треньор – Доротея Славкова. С лекота усвоява техниката на плуване и успехите не закъсняват. Любимите стилове на 10-годишния талант са кроул и гръб. Признава, че не е никак леко да се съчетават тренировки и учение. За да го мотивира, треньорът му Доротея Славкова често обича да му казва: „Не гледай стартера, гледай само стената и не се разсейвай!”.

„Любимият ми плувец е Тея Николова – много успешен състезател на ПСК „Черно море” . Харесва ми, защото е изключително трудолюбива и упорита, постига всички цели, които си постави. Освен това е рекордьор на бруст, а за мен това е най-трудният стил. Мечтая и аз един ден да постигам толкова много успехи. Винаги бих се старал докрай да преследвам мечтите си и да постигам високи резултати”, споделя Сами.

Майката на черномореца – Петя Андреева, връща лентата на спомените с радост и умиление: „Сами беше още на 3 г., когато водехме кака му на тренировки и нямаше търпение и той да плува като нея. Първо го заведохме да пробва при треньорката Хриска Пейчева, после продължи при Меглена Николова, а сега негов личен треньор е Доротея Славкова. Благодарни сме и на трите треньорки, че палят у него искрицата да обича плуването и се старае да постига успехи”, щастлива е майката на Самуил Андреев.