fbpx Skip to main content

World Aquatics, както вече е новото име на Международната федерация по плувни спортове (FINA), определи Сингапур за домакин на Световното първенство по плувни спортове през 2025 година. В състезанието отново ще се включат 6 спорта – плуване, водна топка, скокове във вода, артистично плуване, плуване в открити води и височинни скокове във вода. Очаква се в първенството да стартират около 2500 състезатели от всичките 209 страни, които членуват в World Aquatics.
Така се оформя трио от големи шампионати на водните спортни братя в Азия. Това лято световното първенство ще е във Фукуока (Япония) – от 14 до 30 юли. Катарската столица Доха пък е домакин на шампионата на планетата по плувни спортове в олимпийската 2024 г. – от 2 до 18 февруари.
В Сингапур състезанията от световното през 2025 г. ще са в супермодерния спортен комплекс на града-държава – Singapore Sports Hub. Базата включва Националния стадион на Сингапур, закрит стадион и плувния комплекс (OCBC Aquatic Centre), който има два 50-метрови басейна, както и басейн за скокове във вода.
www.bgswim.com
Снимка Singapore Tourism Board