fbpx Skip to main content

Нови таланти в емблематичния за Варна спорт – плуване, очаква спортното училище във Варна „Георги Бенковски”. Тази година кампанията по приема ще стартира на 21 май. Тогава кандидатите, които имат желание да кандидатстват, могат да подават документи, като крайният срок е 20 юни.

Приемният изпит по плуване е насрочен за 24 – 25 юни, 2024 г. Резултатите ще излязат на 2 юли, а записването стартира на 3-и и продължава до 4-и юли.

Треньорът на осемкратния шампион на България по плуване   ПСК „Черно море” Никола Петров е преподавател в спортното училище във Варна и очаква с нетърпение плеада нови даровити попълнения.

В богатата огърлица от доказани състезатели на „Черно море” през годините блестят много ученици на СУ „Георги Бенковски”. Сред тях са супер успешните Бояна Кирчева, Тихомир Тодоров и Виктор Николов. Сега гордост за клуба отново са възпитаници на спортното –

Валентин Филипов, Илиян Илиев, Мария Петракиева, Джулиян Черкезов и Радина Радева.

ДЕСИМИРА ТОНЧЕВА

Снимка: Личен архив на състезателката

 Желязна сплав от изумителен талант и красота! Бояна Кирчева, която също е била ученичка на спортното училище, е сред най-успешните плувци на ПСК „Черно море” – многократна шампионка на България!