fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Старши треньорът на ПСК „Черно море” Никола Петров: Очаквам и тримата плувци от клуба да плуват на ½-финали на европейското

[:bg]kolio
Главният треньор на ПСК „Черно море” – Никола Петров, очаква и тримата представители на клуба – Виктор Николов, Тихомир Тодоров и Павлина Тодорова , да достигнат до ½-финали на европейското първенство по плуване за младежи и девойки. Шампионатът е в Унгария (гр. Ходмезьовашархей).
Първенството е от 6 до 10 юли. Останалите състезатели, които ще представляват България, са – Антъни Иванов, Любомир Епитропов, Петър Божилов, Диана Петкова и Бояна Томова. Българският отбор е воден от главния мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и треньорите Роза Георгиева, Ботко Трендафилов и Никола Петров. Треньори и плувци отпътуваха за Унгария веднага след държавното лично отборно първенство за мъже, жени и младежи в София.
От Варна първа с виза за шампионата на Стария континент, още по време на турнира Multinations, се сдоби талантливата Павлина Тодорова. По-късно европейски квоти спечелиха и съотборниците й от ПСК „Черно море” – Виктор Николов и Тихомир Тодоров. Николов покри норматива по време на балканиадата във Волос, Гърция. Тихомир Тодоров пък бе перфектен на силния международен турнир „Неовия Гран при”, където взе злато на 100 м делфин и това му гарантира участие на еврошампионата за младежи.
750 участника от 47 държави ще мерят сили по време на еврошампионата за младежи и девойки в Унгария, който се открива днес. Стартовете ще бъдат предавани наживо и на запис по телевизионния спортен канал M4 Sports Channel.
Любопитен детайл е, че красивите медали на призьорите са гравирани с интересни бродерии – символ на града домакин на европейското. Градът, който носи сложното име Ходмезьовашархей, се слави като Град на велосипедите. Местните хора, които предпочитат да пътуват с колела, се движат по 60-километрова велоалея. 30 000 души ежедневно се придвижват с велосипеди вместо с личните си автомобили. През 19 в. Ходмезьовашархей е бил известен грънчарски център.
Разполага с няколко открити и закрити плувни басейна.

[:]