fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Суперталант от ПСК „Черно море” блести в алманах на Димитър Бербатов

Суперталантът на ПСК „Черно море” Дениел Нанков блести на корицата на новия алманах на Фондация „Димитър Бербатов”. На страниците на бутиковото издание детайлно са представени успелите деца на България от „Клуб 2013”.
Луксозна, изобилстваща от красиви илюстрации и детайлни презентации на талантите, книгата „тежи” от медали и победи. В алманаха са популяризирани успехите на двама изключителни варненци – възпитаникът на треньора Борислав Георгиев от ПСК „Черно море” – Дениел Нанков и съгражданката му Георгия Кадоглу от клуб „Астери”.
Спортните специалисти неслучайно наричат Дени Властелина на рекордите. Детето-чудо на варненското плуване има невероятни постижения, както у нас, така и зад граница. Всичките успехи на Нанков са запечатани на страниците на алманаха. Четвъртокласникът в СОУ „Найден Геров” притежава национален рекорд на 50 м свободен стил – 29,78 сек. Неговото постижение не е подобрявано от 25 г. Това е европейски рекорд от проведените национални държавни първенства за 10-годишни в отделните европейски държави.
Дени може да се гордее и с национален рекорд на 50 м бътерфлай (32,13 сек.), както и с национален рекорд на 200 м съчетано плуване (2:49, 47 мин.). Той е постигнал суперпостижение на 200 м свободен стил (2:22, 56 мин.) и рекорд на 100 м свободен стил (1:05, 51 мин.), който също не е подобряван от 25 г. На държавното лично отборно първенство „Златна рибка” във Варна става абсолютен републикански шампион със 7 златни медала и 5 подобрени национални рекорда от 7 старта. Колекцията му за миналата година е изключително богата – попълват я 28 приза (20 златни, 5 сребърни и 3 бронзови). Извоюваната шампионска титла през изминалата година носи на възпитаника на треньора Борислав Георгиев стипендия по програмата „Закрила за деца с изявени дарби” към МФВС. Заради успехите си през 2013 г. плувецът от варненския клуб ПСК „Черно море” бе обявен за най-добър в област „Спорт” (I-IV клас) в България от фондация „Димитър Бербатов”.