fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Състезателката на ПСК „Черно море” Бояна Кирчева: Целта ни е да сме №1 при мъжете и жените в България

Тренираме усилено за предстоящия държавен шампионат и целите, които треньорското ръководство е поставило пред нас, е отборът да стане първи по точки в България. Това заяви в навечерието на предстоящото държавно лично отборно първенство по плуване за мъже и жени в София една от най-успешните състезателки на ПСК „Черно море” Бояна Кирчева.
Талантливата плувкиня, чийто личен треньор е Никола Петров, е сред най-титулуваните състезателки във варненския клуб. „Моите лични очаквания са да дам всичко от себе си, за да плувам наравно с по-големите от мен и да се представя перфектно”, сподели Бояна. Тя и съотборниците й се подготвят за последната надпревара от календара на родната федерация на тренировъчен лагер в Камчия.
Най-големият успех на Бояна Кирчева за отиващата си 2014 г. е вицещампионски трофей на щафета от балканиадата в Гърция. Очарователната варненка определя 2014-та като година, през която е натрупала много ценен опит и е подобрила личните си постижения. Към богатата си колекция от медали Бояна е прибавила още 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от държавни първенства.
Възпитаничката на треньора Никола Петров признава, че плувният спорт я е научил на много положителни неща, но в същото време я е сблъскал и с немалко лишения. Въпреки това обаче плуването й носи невероятно удоволствие и тя се зарежда еднакво добре и по време на тренировка, и по време на състезание.
Идолът й в БГ плуването е Нина Рангелова, а в световен мащаб се възхищава от Рута Мейлутите, Мелиса Франклин, Сезар Сиело и Майкъл Фелпс. Обича да имитира техни техники, но „най-важно е да слушаш треньора си и да му се довериш”. Именно тогава и разбира се, ако повярваш в себе си и не се предадеш в трудни моменти, се постигат високи успехи. Плувкинята е щастлива, че съучениците и приятелите й уважават нейния труд, радват се на успехите й и нонстоп я подкрепят по време на състезания.
Бояна е решила един ден да опита да пробие в треньорската професия и да предаде опита си „Нека децата не стоят у дома, а смело да скачат в басейна”, апелира Бояна.