fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Състезателят на ПСК „Черно море“ Дилян Желязков взе виза за балканиадата в Румъния

Състезателят на ПСК „Черно море” Дилян Желязков си подсигури виза за балканиадата по плуване за младежи и девойки старша възраст, която ще се проведе от 25 до 26 април в Румъния. Възпитаникът на треньора Никола Петров си извоюва квота за надпреварата в северната ни съседка по време на силния международен турнир „Неовия Гран при” в Гърция.

В Солун за България плуваха 30 състезатели от представителния ни тим, водени от главния мениджър на националния ни отбор по плуване Георги Дангалаков. Личният наставник на варненеца Дилян Желязков – Никола Петров, също присъства на спортния форум. Участниците в състезанието покриваха нормативи за европейски, световни първенства и балканиади.

„Желязков и останалите трима състезатели от ПСК „Черно море”, които участваха в турнира в Гърция, плуваха добре спрямо тренировъчния цикъл, който направихме”, коментира Никола Петров. В „Неовия Гран при” участваха 430 плувци от Гърция, Сърбия, Молдова, България и др. държави. Родните национали се завърнаха със 17 медала – 7 златни, пет сребърни и пет бронзови.