fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Таланти спорят за награди в плувен турнир за купа „Пингвини“

Таланти във възрастова група „Весел делфин“ ще атакуват наградите в първото издание на турнира по плуване за купа „Пингвини“. Организатор на надпреварата, която ще се проведе в събота на закрития басейн „Д-р Любен Лазаров“ в Плувен комплекс „Приморски“, е ПСК „Черно море“. Ще участват състезатели от Варна, както и един добрички отбор, уточниха от ръководството на клуба.
Закритият басейн е с дължина 25 м, а турнирът ще се проведе по правилата на БФПС с ръчно измерване. Всеки плувец има право на участие в четири дисциплини, както и в щафетите. Според правилата на турнира за отборното класиране ще се вземат предвид резултатите на първите трима състезатели от клуб. Няма ограничения за броя на участниците, които ще бъдат излъчени от всеки отбор.
Момчетата и момичетата, постигнали най-добри резултати, ще получат медали, като отборното класиране ще се формира по точките на ФИНА. Най-резултатните плувци ще бъдат удостоени и с плакети, като критерият ще е сборът от точки на ФИНА.
Първото издание на турнира за купа „Пингвини“ ще бъде официално открито в събота от 9 ч, като веднага след официалната церемония ще бъдат дадени стартовете на 50 м свободен стил при момчетата и момичетата. Спортният форум ще завърши със съревнование в щафетите 4Х50м свободен стил в двата пола.