fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Талантът на ПСК „Черно море” Дениел Нанков е абсолютен републикански шампион за 2014 г.

Суперталантът на ПСК „Черно море” Дениел Нанков е извоювал общо 14 златни медала през 2014 г. и същеврменно е подобрил 12 национални рекорда, сочи статистиката. Това го изстрелва до върха и го превръща в абсолютен републикански шампион за 2014 г.
През отиващата си година варненецът, чийто личен треньор е главният наставник в „Черно море” – Борислав Георгиев, има 14 старта (10 индивидуални) в държавни първенства, 14 златни отличия и 12 подобрени рекорда.
В най-значимите спортни събития от календара в България, а именно държавните лични отборни първенства, които се организират от родната федерация по плувни спортове, Дени няма завоюван друг медал освен златен. Люботен детайл е, че общите поправки на национални рекорди, чийто автор е Нанков, са общо 23 – 11 за миналата година и 12 за тази. На последното състезание, в което участва черноморецът – „Замората”, той подобри собствения си рекорд на 100 м свободен стил от юни м.г.
Равносметката за варненеца за 2014 г. наистина е впечатляваща. Т.г. Властелинът на рекордите стана лауреат на фондация „Димитър Бербатов” и ликува с голямата награда в секция „Спорт”, (1-4 клас). По-къкно екипът на головото оръжие на „Монако” използва лика на даровития варненец, за да украси корицата на годишния алманах на фондацията „Успелите деца на България”.