fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Талант на ПСК „Черно море“ златен на държавното

Със златен медал в дисциплината 200 м гръб се окичи на държавното лично отборно първенство за юноши и девойки младша възраст талантливият състезател на варненския клуб ПСК „Черно море“ Борис Цанков. В същия стил на 100 м той спечели вицешампионски трофей. Треньор на Борис е главният наставник в клуба Борислав Георгиев. Шампионатът се проведе през уикенда на столичния басейн „Диана“.
Лидер в комплексното подреждане на държавното е пловдивският „Младост’91“ с актив от 207 т., следван „Дамини-ЛВ“ (167 т.) и „Сандански“ (152 т.). Варненци заеха пето място. В отборното подреждане черноморци са четвърти при юношите и седми при девойките.
Съотборникът на Борис Цанков-Тихомир Тодоров (треньор Васил Колесниченко), се класира четвърти на 100 м делфин, а Мина Славчева зае четвърта позиция на 50 м свободен стил и остана пета на 100 м в същата дисциплина. В щафетата 4Х100 м свободен стил девойките на „Черно море“ завършиха четвърти. На същата позиция се класира и щафетата на юношите младша възраст.
В края на тази седмица варненци ще атакуват медали на държавния личен отборен шампионат при юношите и девойките старша възраст, който отново ще се проведе в София.