fbpx Skip to main content

Фондацията на Димитър Бербатов обяви талантливата състезателка на ПСК „Черно море“ Тея Николова като „Горд член на Клуб 2019“ в ежегодната класация „Успелите деца на България“. Възпитаничката на треньора на плувния шампион на България – Никола Петров, има шанс да стане лауреат в област „Спорт“.

Варненският клуб може само да се гордее, защото Тея е втората състезателка от „Черно море“, номинирана във фондацията на Бербо. Преди няколко години съотборникът й Дениел Нанков прегърна статуетка именно в област „Спорт“.

„Щастлива съм, че ме номинираха, изненадах се много приятно“, коментира пред клубния сайт www.swimming.bg Тея. В момента тя, както и останалите й съотборници, имат онлайн тренировки и нямат търпение отново да се върнат на басейн „Приморски“.

„Да избираме и награждаваме български деца за всички техни постижения през годината, в областта в която се изявяват, означава да открояваме успеха им като победа, заслужаваща специално внимание“, откровен е звездният ас на „Манчестър юнайтед“.

Целите на проекта са да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намалява агресията и насилието сред подрастващите, чрез пренасочване на енергията им в градивна посока.

През 2019 г. Тея има спечелени 22 индивидуални медала, от които 12 златни, 4 сребърни и 6 бронзови. На силното международно състезание Comen Cup, като част от националния отбор на България, очарователната варненка печели четвърто място на 100 м бруст и бронзов медал със смесената щафета.

В почетната десетка на ПСК „Черно море“ за миналата година Николова зае четвърта позиция.

Още детайли за успехите на нашето момиче, което е в „Клуб 2019“, ще откриете официалната страница на фондацията http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/190035?fbclid=IwAR1G-9nOGhRwCEZuCWfbfLgDin1B2u8pdIb43ZBmoQfRJar9P-OIx0EFfl8