fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Тихомир Тодоров, ПСК „Черно море“: Готвя се за европейското на пълни обороти

[:bg]

Състезателят на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ Тихомир Тодоров плува много силно по време на международния турнир Black Sea Cup във Варна. Веднага, след като публиката го аплодира за силното му постижение в кралската дисциплина 100 м свободен стил, където спря хронометрите на 51,48 сек., ученикът в ССУ „Георги Бенковски“ сподели как се подготвя за предстоящото европейско за младежи през лятото.
„В момента се подготвям усилено за европейското – наблягаме на делфина. Засега има още какво да се желае. Трябва да си поправя грешките – имам предвид техника и бързо плуване. Надявам се да се представя добре“, коментира възпитаникът на главния треньор на черноморци Никола Петров.
Тодоров изрази задоволството си от времето, което даде на 100 м свободен стил на турнира във Варна. И сподели, че в момента работи, за да постигне върхова форма.
Подготовката на таланта за първенството на Стария континент се провежда основно на комплекс „Приморски“, използва и базата на Камчия. „На младежкото европейско ще се боря да извоювам квота за младежката олимпиада по плуване в Аржентина през октомври. Седмицата преди европейското пък има републиканско за мъже и жени – оттам директно пътуваме за Финландия“, каза спортистът.

Преди време той спечели квота за Хелзинки след изумително плуване на турнира „Мултинейшънс” в Австрия. Блестящото му представяне там му дава право на участие и на европейското за мъже.
На миниевропейското в Австрия, както наричат „Мултинейшънс“, варненецът стана вторият българин, след Антъни Иванов, който успя да слезе под 54 сек. на 100 м бътерфлай на голям басейн.

[:]