fbpx Skip to main content

Треньорът на хегемона в БГ плуването ПСК „Черно море“ – Никола Петров, предрича категорична победа за Италия на финала на европейското по футбол. Големият мач е на „Уембли“ в неделя.

„Всеки мач започва с изпълнението на националния химн. А когато звучи химнът на Италия , играта за другия отбор предварително е „приключила“. В мига, в който съперникът чуе как пеят адзурите, когато усети страстта, силата и увереността им, всичко вече е ясно! Взимат им страха от първия стих! Италия е страна на римляните, покорили половин Европа. Италианците са хора със самочувствие, вяра в собствените си възможности, с национална гордост… Истински императори! Няма нещо, което да не ми допада в стила им на игра. Уверен съм, че ще победят Англия“, предрече пред клубния сайт www.swimming.bg главният треньор на черноморци Никола Петров. Той е уверен, че ураганът на терена Хари Кейн ще бъде опазен от капитана на адзурите Джорджо Киелини.

Това е първи финал за „трите лъва“ на европейски първенства и въобще първи от Мондиал 1966 г., когато станаха световни шампиони. Двата отбора имат общо 27 мача помежду си, от които Италия е спечелила 11, 8 са за островитяните и 7 са завършили наравно.

Двата съперника са играли само два пъти на шампионати на Стария континент.

Те имат два мача и на световни първенства, където отново „адзурите“ са победители – 2:1 в груповата фаза през 2014 г. и отново 2:1 на Мондиал 1990 в сблъсък за 3-то място. Единственият успех на Англия в официален мач е с 2:0 през 1977 г. в квалификация за Световното първенство.