fbpx Skip to main content

„Националният отбор на България се класира на пето място на европейското по плуване за юноши и девойки в Сърбия. Петър Мицин смая света, постигна уникални резултати!“, вълнува се селекционерът Никола Петров. На шампионата в Белград за представителния тим на България плуваха трима състезатели от шампиона ПСК „Черно море“ – Тея Николова, Валентин Филипов и Джулиан Черкезов.

Тея Николова с личен треньор Никола Петров стана седма на Стария континент на 50 м бруст.
„Българският отбор дойде с една цел – да влезем на финал и да си подобрим времената. Получи се и сме доволни. Станахме свидетели на фантастични плувания – Петър Мицин смая и нас, и света!“, коментира Петров.
Мицин влезе в историята като първият български плувец със световен рекорд. Стана първият с три евротитли, и то от един шампионат. Състезателят на Николай Вакареев е първи на 200 и 800 м свободен стил. Той е златен и на 400 м кроул, където постави световен рекорд за юноши – 3,44.31 мин. Това е покрит норматив „А“ за олимпиадата в Париж.

Никола Петров изрази позиция, че българският национален отбор върви уверено напред. „Мисля, че тимът ни има още по-голям потенциал. Оттук нататък погледът ми е насочен към предстоящите държавни лични отборни първенства за юноши младша и старша, както и към основното ни състезание за мъже и жени – европейското под 23 г. в Дъблин, Ирландия през август“, обобщи главният треньор на шампиона ПСК „Черно море“.