fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Треньорът Никола Петров: Европейското по плуване в Унгария беше много силно

[:bg]
e6
Европейското по плуване за младежи и девойки в Унгария беше изключително силно в сравнение с предходни години. Моите състезатели от ПСК „Черно море“ – Павлина Тодорова, Виктор Николов и Тихомир Тодоров, се справиха прилично, бяха поуморени от държавното за мъже и жени, но дадоха всичко възможно от себе си. Това коментира главният треньор в клуба Никола Петров. Той бе сред наставниците, които предвождаха българските плувци на първенството в гр. Ходмезьовашархей.
ep1
Петров каза още, че най-добре представилият се БГ състезател на европейското – Антъни Иванов, е плувал страхотно: „Безспорно той е уникален талант за българските ширини“.
e3
В Унгария Антъни спечели сребърен медал и счупи 11 национални рекорда, 5 от които за мъже. Постиженията на таланта при силния пол са в дисциплините 50 м бътерфлай – два пъти, 100 м бътерфлай – два пъти, и 200 м бътерфлай – един път. Възпитаникът на треньорката Роза Георгиева е вицешампион на Европа на 200 м бътерфлай, постигайки време 1:57.11 мин. Извоюваният от него приз е първо отличие за България от 2007 г. насам от голям форум.
Редно е да се отчете, че впечатляващи плувания в пресявките на 100 м бътерфлай направиха плувците на ПСК „Черно море“ Тихомир Тодоров и Виктор Николов, спрели хронометрите съответно на 55,87 (37-о място) и 55,96 (39).
e1
e2
e4[:]