fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Чайков счупи национален рекорд на Унгария отпреди 11 г.

[:bg]

4aikov_sn

Плувецът на ПСК „Черно море“ Валентин Чайков подобри национален рекорд на Унгария отпреди 11 г. в дисциплината 50 м свободен стил, заковавайки хронометъра на 26,48 сек.
Състезателят на треньора Никола Петров бе неотразим по време на международния турнир по плуване в Дебрецен „Хайош Алфред“. Надпреварата бе на 50-метров басейн. В Унгария плувецът тренира под ръководството на треньора Виктор Хорняк.
Старият рекорд бе 26,57 сек. Постижението на таланта идва броени дни, след като подобри друг рекорд на Унгария в дисциплината 100 м свободен стил (57,88 сек.). Това стана по време на международния турнир по плуване в Мишколц миналия уикенд.
В Дебрецен на 200 м свободен стил Чайков ликува с шампионска титла. Той преплува дистанцията за 2,08.09 мин. В дисциплините 100 м бруст и 200 съчетано плувецът прегърна вицешампионски трофеи, като постигна времена съответно 1,13.82 и 2,25.30 мин. Тези времена са подобрени национални рекорди на България.
След тези успехи Валентин Чайков е носител на два национални рекорда на Унгария на 50-метров басейн и се нарежда до националните рекордьори на Унгария и световни и олимпийски шампиони в ранглистата – Доминик Козма,Петер Бернек и Дюрта Даниел.
[:]