fbpx Skip to main content
НОВИНИ

„Черно море“ ликува с две титли на щафетите в първата част на турнира „Пингвини“

[:bg]Домакините завоюваха 6 медала в индивидуалната надпревара преди обед

щафета1

Безапелационно в надпреварата на щафетата 4Х50 м свободен стил се представиха момчетата и момичетата на ПСК „Черно море“ в първата част от турнира по плуване за купа „Пингвини“.

пл3

Второто издание на състезанието за момичета и момчета,родени 2005/2006 г. – възрастова група „Весел делфин“, се провежда на басейн ”Д-р Любен Лазаров”в комплекс ”Приморски”. Организатор на плувния турнир е ПСК „Черно море“. Той се провежда със съдействието на община Варна – Дирекция „Спорт“ и ОП ”Спорт-Варна”. Спонсор на спортния форум е лидерът в производството на плувна екипировка „Делфина“ с президент Мая Делова.

щафета2

Шампионки в щафетата при нежния пол са състезателките на „Черно море“, които плуваха в състав – Бербенкова, Николова, Радева и Вълева. Те спряха хронометрите на 2,18.70 мин. Техни подгласнички са плувкините на „Албатрос“ (Варна) и „Добруджа“ (Добрич). Лидери при момчетата са плувците на ПСК „Черно море“, като дял за титлата имат – Жеков, Филипов, Радев и Божилов. Те завършиха с време 2,12.60 мин. Сребърни останаха връстниците им от „Албатрос“, а с бронзови медали се окичиха добруджанци.

пл2В първата част на турнира клубът – организатор се представи блестящо и в индивидуалната надпревара завоюва още 6 медала – 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов. Шампион в дисциплината 100 м гръб при момчетата стана Валентин Филипов (1,19.45 мин.). Той бе награден от личния си треньор Доротея Славкова.

пл1

Златен на 100 м бътерфлай е Никола Жеков (1,19.90 мин.). Победителят бе награден от своя личен треньор – Борислав Георгиев.

пл4Сребърно отличие в дисциплината 50 м свободен стил при момичетата спечели Виктория Радева от ПСК „Черно море“, която спря хронометъра на 0,33.26 сек. Съотборникът й Никола Жеков също се качи на второто място на почетната стълбичка, след като завърши втори в същата дисциплина, но при силния пол.

пл5„

. Ева Бербенкова пък взе сребърен приз на 100 м гръб. Още един медал към колекцията на черноморци прибави Ева Вълева – тя взе бронз на 100 м бътерфлай.

пл6пл7

82 плувци от Сливен, Добрич и варненските клубове – ПСК „Черно море“, „Аква спорт“, „Албатрос“, „Черно море 69“ и КПС „Черно море“ се съревноваваха по време на турнира за купа „Пингвини“. Главен съдия бе Вили Цеков.

пл8пл9

Всички призьори получават медали. Отборното класиране се формира по точките на ФИНА. Момчетата и момичетата с най-добрите резултати се отличават с плакети. Състезанието ще завърши в късния следобед в събота.

пл12

„Турнирът е контролно за възрастовата група „Весел делфин“, на която предстои държавно първенство през февруари. Надявам се, че участниците в него ще бъдат сред победителите по време на републиканското на „Спортпалас“ във Варна през февруари. Благодаря на всички родители, които влагат старание плуването да стане любим спорт за децата им“, коментира по време на откриването зам.-председателят на клуба организатор ПСК „Черно море“ Румяна Йосифова. Тя изрази съжаление, че въпреки че общината осигурява безвъзмездно финансиране на спортна база, на турнира участват малък брой варненски клубове.

пл10пл11

На официална церемония присъства Георги Арнаудов, главен експерт от общинската дирекция „Спорт“. Турнирът се провежда пред пълни трибуни на басейн „Д-р Любен Лазаров“.

пл13[:]