fbpx Skip to main content

В живота на всеки човек има мигове, в които усеща със сърцето си обичта и уважението на хората, чийто свят е докоснал. За обичта и уважението Надежда Парушева сподели философски мисли от любимия си роман на Александър Дюма „Кралица Марго”. Направи го на рождения си ден, на който отбеляза навършването на 85 г. – една достолепна възраст, в която си дал много на хората и си повдигнал завесата към доброто на мнозина.

В житейската равносметка на Надежда Парушева безспорно № 1 заема спортът, и то най-вече любимият спорт – плуването. Няма да е пресилено да се каже, че Надя е живата история на плуването в морската столица. Познават я и я уважават треньори, състезатели, родители, бивши и настоящи ръководители на клуб „Черно море”.

За плувния маратон „Галата – Варна” пък, който има близо 85-годишна история, тя е същинската емблема. Може да върне спокойно лентата на спомените назад поне с половин век и да разкаже как е организирала първия си маратон през 1970/1971 г. Оттогава, та до днес Надя е неизменно в основата на перфектната организация на това престижно спортно събитие.

А пожеланията на всички гости на стилното тържество в елитно варненско заведение бяха Надя Парушева да е здрава, все така истинска, бойна и пълна с енергия, с която да зарявава по-младите!
Честит рожден ден, г-жо Парушева!